Om

TheClowns er et dansk band med musikalske rødder i både rock og klassisk musik. Bandet har udgivet 6 albums, og en stribe singler siden 2011.


TheClowns laver musik, der både er iørefaldende og med kant. 


Velkomponerede melodier, der ofte bygges op omkring skæve akkordsammensætninger, er kendetegnende for bandets musikalske udtryk. De fleste numre vinder ved genlyt, ligesom teksterne tåler en nærlæsning. For TheClowns har noget på hjerte. Fortællinger, drømme og refleksioner over livet i med- og modgang er gennemgående temaer i bandets tekstunivers. Det er tekster med mening, og numrenes musikalske stemning understreges af signatur-guitaren, spillet af Nicolai Schartau Andersen.


Genremæssigt placerer TheClowns sig i ’Voksen pop/rock’ afdelingen.


TheClowns henter sin inspiration fra livet i al almindelighed - og fra store navne som REM, Alanis Morissette, Fleetwood Mac og den 'irske lyd'. I en halvakustisk opsætning egner TheClowns' eftertænksomme musik godt til kirkerummet og til intimkoncerter for et mindre publikum. TheClowns stiller dog også gerne op med mere 'strøm på' og har således spillet flere gange på Kløften Festival og til store velgørenhedsarrangementer som Stafet for Livet.


TheClowns består af:


Mette Kjær Østergaard-Nielsen: vokal, kor og melodika 

Henrik Fogh Jensen:  trommer og  cajun

Nicolai Schartau Andersen: akustisk guitar, elguitar og kor

Morten Østergaard-Nielsen: Bas,  guitar og kor

Thomas "Jazz" Mønsted: Guitar